Malzemeler:
1 litre doğal elma suyu (katkısız, ev yapımı veya soğuk sıkım olursa daha iyi)
1 parça sirke anası (daha önce yapılmış doğal sirkenin üstünde oluşan jelimsi tabaka)
👉 Sirke anan yoksa, doğal elma sirkesinden ½ çay bardağı ekleyebilirsin.
Cam kavanoz
Yapılışı:
1. Hazırlık
Elma suyunu cam kavanoza dök.
2. Sirke anasını ekle
Sirke anasını veya sirke mayasını kavanoza bırak.
3. Kapatma
Kavanozun ağzını tülbent ile kapat ve lastikle sabitle.
4. Bekletme
Kavanozu serin, güneş görmeyen bir yerde 2–3 hafta beklet.
Arada hafifçe karıştırabilirsin ama şart değil.
5. Olgunlaştırma
2–3 hafta sonunda sirke keskin kokusunu alır. Süzüp şişeleyebilirsin.
Avantajı:
Normal yöntemle 2–3 ay süren sirke yapımı, bu şekilde 2–3 haftada hazır olur.
Sirke anası kullandığın için fermantasyon çok hızlı ilerler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder