Popüler Yayınlar

21 Eylül 2019 Cumartesi

SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ ( ODİN )


Odin: Android tabanlı Samsung telefon ve tabletlerin yazılımını kablo ile bilgisayar üzerinden güncellemenizi sağlayan, minik bir programdır. Her android telefon ve tablet için uygun değildir. Örneğin Asus tablet ve telefonlarda hiçbir işlem yapamazsınız.
Samsung'un Türkiye servisinin telefonunuza vermediği işletim sistemi güncellemesini bu programla telefonunuza yükleyebilirsiniz.
 ROM için indirdiğiniz zip dosyasının içindeki md5 dosyasını, bilgisayarınızdaki herhangi bir yere çıkartın.Kolay olması için masaüstüne çıkarmanızı tavsiye ederim.
Az önce indirdiğiniz Odin programını kullanmaya hazır bir şekilde olunuz.
-Telefonunuzu kapatın
– Telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Telefonun sürücülerinin yüklü olduğuna ve bilgisayar tarafından tanındığına emin olun.
– Home tuşu + Güç tuşu + Ses Kısma Tuşuna basılı tutarak telefonu açın, daha sonra cihaz download modunu açacak ve size iki seçenek çıkacak. Continue deyip devam edin
– Az önce indirdiğniz Odin dosyasını bir klasöre çıkartıp, uygulamayı çalıştırın
– Odin uygulamasını çalıştırdıktan sonra Bootloader butonuna tıklayın. Yapılacak işlem seçeneklerinde [ option] da  ise Auto Reboot ve F.Reset Time seçin . Daha sonra indirdiğiniz .zip dosyasından çıkarttığınız .md5 uzantılı Samsung ROM’unu seçin.
Programı bu hale getirdikten sonra ise Start tuşuna basın. Program kitlendiği zaman sakın kapatmayın. Bir süre sonra kendine  gelecektir. Eğer telefonunuzda yarım yükleme olursa, bilgisayarı açıp kapatıp, tekrar Odin’den kurulum yapabilirsiniz.
– Yükleme bittikten sonra telefonunuz otomatik olarak yeniden başlayacak ve artık yeni Android İşletim sisteminiz kurulu hale gelmiş olacaktır.
Not: Rom yükleme işleminden önce telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Ayrıca rom yükleme için öncelikle telefonunuzun rootlanmış olması gerekir. Telefonunuzu rootlamak için Kingroot programını kullanabilirsiniz. Telefonunuza stock rom dışında custom rom yüklediğinizde bankacılık işlemleri yapmanız  sıkıntılı hale gelir. Çoğu bankanın  mobil uygulaması rootlanmış veya custom rom atılmış cihazlarda çalışmaz. Sakın ola işlemler yarıda bırakmayın. Bu telefon veya tabletinizin brick olmasına / çalışmaz hale gelmesine sebebiyet verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder