Teknolojiye Rehber Hergün Ziyaret Etmeye Değer

Popüler Yayınlar

5 Haziran 2020 Cuma

4 ADIMDA ANDROİD UYGULAMA İNDEXLEME


App indexingin 2 ön plana çıkan yararı vardır.
1. Uygulamanız, Google arama sonuçlarında ilk sayfada ve yükle butonu ile birlikte yer alır.
2. Önerilen aramalar (Suggested Searches) alanında yer alabilmek ve otomatik tamamlama (Autocomplate Function) özelliğinden logonuzun görüntü ile birlikte yararlanabilmesi.


Android uygulamanızdaki içeriklerin Google’da indekslenmesi için uygulamanız gerekenler:
1.Linklerin Belirlenmesi: Google arama dizininde uygulama sayfalarınızın yer alması için yapmanız gereken ilk adım, uygulama içeriğinize doğru bağlantılar verdiğinizden emin olmaktır.
2. Linklerin Paylaşılması: Bir sonraki adımda Google tarafından keşfedilmek ve otomatik tamamlama özelliğinden yararlanabilmek ve arama sonuçları sayfasında çıkmak için uygulamanızın linklerini paylaşmaktır. App indexing API kullanımı ile veya arama motoru botlarının uygulamanıza ulaşmasını sağlarsınız, uygulamanıza erişilmesini sağlamış olursunuz ve Google arama yönergelerinde yer alırsınız.
3.Uygulamanın Test Edilmesi: Belirlediğiniz ve paylaştığınız linkleri doğruluğunun test edilmesi önemlidir. Uygulamanız için hazırladığınız bağlantıların doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için Webmaster Tools (Search Console)’da “Google gibi getir” alanını kullanarak testinizi tamamlayabilirsiniz.
4.Performans Ölçümü: Bağlantılarınızın düzgün çalıştığından ve doğru paylaşıldığından emin olduktan sonra Google Analytics üzerinden tıklama, arama sorguları vb metrikler ile raporlar üzerindeki veriler ile performansını değerlendirmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder