Teknolojiye Rehber Hergün Ziyaret Etmeye Değer

Popüler Yayınlar

5 Haziran 2020 Cuma

4 ADIMDA İOS İÇİN UYGULAMA İNDEXLEME


1. HTTP Linklerinin Belirlenmesi

 Android uygulamaları için olduğu gibi iOS uygulamaları için de içeriklerin Google’a tanıtılması gerekmektedir. Bunu yapabilmek için hazırladığınız bağlantıların uygunluğu önemlidir. iOS 9 ve üzerinde kullanılabilen uygulamalarda URL’ler HTTP’leri kullanır ve uygulamanızı desteklemek için evrensel talimatlara uygun yapıda hazırlamışsanız bu kısımda dikkat etmeniz gereken başka bir nokta bulunmuyor. Aksi durumda ise evrensel bağlantılarI destekleyecek şekilde uygulama site bağlantısı planlamanız gerekmektedir.

2.App indexing Eklenmesi
 Bir sonraki adımda app indexing eklenmesidir. CocaPods kullanarak kurulum yapabilir ve yönetebilirsiniz.Akabinde Podfile’da indekslenecek bağlantılar arasında yer vermeniz gerekir. Google yönergeleri ile hazırladığınız dosyaları Google AppIndexing alanına yüklemelisiniz ve Google sistemine uygulamanızı kayıt ettirebilirsiniz.
3.Uygulamanızı Kontrol Etme
 Kurulumu tamamladıktan sonra Google arama sonuçlarında çıkmadan önce sizin test yapmanız gerekiyor. Vermiş olduğunuz bağlantıları Safari üzerinde deneyerek doğru çalıştığından emin olun.
4. Arama Performansını Geliştirme
 Son maddede uygulama performansını geliştirmek amacıyla uygulamanızdaki içeriğin özgün ve kaliteli olması gerektiğini unutmayın. En iyi arama performansına ulaşabilmek için Google’ın tasarım ve içerik kurallarına uyumlu bir çalışma yaptığınızı Google Mobile Friendly üzerinden uygulamanızı kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder