Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemini Kullanalım

Windows mu macOS mu Linuxlardan biri mi ?

 Windows, çoğu kullanıcının zorlanmadan kullandığı bir işletim sistemi olmayı sürdürüyor. 2015'te yayınlanan Windows 10, Windows 8 gibi önceki sürümlerin üzerinde birçok geliştirme yapmıştı. 


Avantajları:
1.Windows'un en önemli avantajı, iş uygulamalarından günlük yazılımlara destekleyen yazılım yelpazesinin çok geniş olması.
2. AAA olarak adlandırılan en son oyunları oynamak istiyorsanız, en iyi seçenek Windowstur.
Dezavantajları:
1. Kullanım oranı yüksek olduğundan, saldırılara daha çok maruz kalması. İşte bu sebeple Windows kullanırken sisteminizi güncel tutmanız büyük önem taşıyor.

macOS'u mu Tercih Etmeli?


Avantajları:
1."Yenilikçi profesyoneller" tarafından tercih edilen bir işletim sistemidir macOS.
2.Adobe Photoshop, Premier gibi yazılımları desteklemesi. Bu yazılımlar Windows'ta da mevcut, ancak macOS'ta daha iyi çalıştığına inanılıyor.
3.Apple tarafından sıkça güncellenmesi ve güncellemelerin genellikle ücretsiz olması.
 Dezavantajları:
1.Çoğu PC donanıma yüklenebilen Windows'un aksine yalnızca Mac donanımıyla geliyor (Apple olmayan PC'lere macOS yüklenebiliyor ancak bu karışık bir iş).  
2. Apple'ın laptoplarının pahalı olması. 
3. macOS'ta bulabileceğiniz yazılımların sayısı, diğer işletim sistemlerine göre çok daha az. Bu yüzden sıradan yazılımlara da para ödemeniz gerekebilir.

Linux mu Kullanmalı?


Avantajları:
1.Linux'un kullanımı zor olduğuna dair bir kanı bulunsa da, son senelerde kullanıcı dostu dağıtımlar ortaya çıktı. 
2.Linux'un en önemli özelliği, esnek olması. Linux işletim sisteminde, nasıl yapacağınızı bildiğiniz sürece, birçok şeyi değiştirebilirsiniz.
3.Linux'un parladığı alanlardan biri, eski donanımları canlandırmak. Windows'u çalıştırmayacak kadar eski bir PC'niz varsa, hafif bir Linux dağıtımı yükleyerek web'de gezinme ve eposta gibi basit işlemleri gerçekleştirebilirsiniz
Dezavantajları:
1. Linux'a başlamak, ortalama bir kullanıcı için çok kolay olmayabilir. Komut satırını kullanmanız gerektiğinde en başından pes etmek isteyebilirsiniz. Bu yüzden Linux, teknolojiyle yakın olmayan kullanıcılara çok uygun olmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder