Teknolojiye Rehber Hergün Ziyaret Etmeye Değer

Popüler Yayınlar

20 Eylül 2019 Cuma

Rom Yükleme Rehberi Temel Kavramlar

1.Stock Rom cihaz üreticilerinin geliştirdiği, müşterilerine dağıttığı ve zaman zaman güncellediği romlardır. Orijinal bir Android cihaz aldığınızda içinde yüklü olan stockromdur.

2.Custom Rom Nedir : İşletim sisteminin ham/saf hali üzerinde kişi/topluluklar tarafınca değişiklikler ( silme/ekleme/ekstra kısa yol ) yapılarak sunulan yazılıma Custom Rom denir.

Custom Rom ların ana çıkış felsefesi; Stock Rom'ların içerisinde gereksizlik arzeden uygulamalarını kaldırmak , arayüzü üzerinde optimizasyonlar yapmak ve performans iyileştirmeleri için gerekli adımları sağlamak amacıyla oluşturulmuş yazılımlardır.

3.Fastboot, temelde akıllı telefonun bootloader modunda olduğu bir bilgisayardaki Android dosya sistemini değiştirmek için kullanılan bir teşhis aracıdır. Komutlar temeldir ve bir önyükleme görüntüsünü veya bir önyükleyiciyi eklemeyi‘ içerir.

4.ADB (Android Hata Ayıklama Köprüsü): her biri diğeriyle iletişim kuran bir istemci ve sunucu bölümünden oluşur.Akıllı telefonunuz ve PC‘niz arasında şartlanmış iletişim aracıdır. Windows‘ta komut sistemi aracılığıyla erişilir ve bir PC‘den Android‘e komut göndermek için kullanılır. Diğer bir deyişle, ADB kökeni, yeni ROM‘ları yada sadece akıllı telefon sorunlarını gidermek için Android topluluğuna çok yardımcı oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder